Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία τις παραληρηματικές δηλώσεις Ερντογάν το τελευταίο διάστημα

Δεν έχουν τέλος οι απειλές και οι εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία τις παραληρηματικές δηλώσεις Ερντογάν το τελευταίο διάστημα ενώ χθες ο τούρκος πρόεδρος επανήλθε σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα είναι μηχανισμός απειλής» ρίχνοντας ταυτόχρονα «βέλη» στη χώρα μας για τους S-300.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης σε βάρος της Ελλάδας, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε βάζοντας στο «τραπέζι» ξανά όλα τα θέματα:

«Νομίζω ότι τα σημεία που έχω εκφράσει και το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι εξαιρετικά σαφή. Η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό είναι ανεξήγητη.

  • Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Η… μονταζιέρα της Αγκυρας

Από τη μια υπάρχουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, υπάρχουν παρενοχλήσεις κατά των αεροσκαφών μας, ορισμένα εκ των οποίων εκτελούν αποστολές του ΝΑΤΟ, υπάρχουν παρεμβατικές ενέργειες έως και κλείδωμα ραντάρ με πυραύλους S-300.

Έχετε ακούσει ποτέ τίποτα για τους S-300 της Ελλάδας από αυτούς που μίλησαν για τoυς δικούς μας S-400;

Οι S-300 είναι επίσης της Ρωσίας και οι S-400 είναι της Ρωσίας. Αλλά δεν λένε τίποτα γι αυτό.

Τι επιδιώκει ο Ερντογάν

Στο ζήτημα με τις τελευταίες απειλές του Ερντογάν αναφέρθηκε μιλώντας στο MEGA, ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος .

«Ο Ερντογάν κάνει αναφορά στο ’74. Λέει με λίγα λόγια ότι όπως το 1974 έτσι θα έρθουμε ξαφνικά και θα κάνουμε επίθεση και απόβαση στην Ελλάδα» εξήγησε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Συνέχισε, εκτιμώντας ο ίδιος πως δεν πιστεύει πως ο Τούρκος πρόεδρος θα εισέλθει σε ένοπλη αντιπαράθεση με τη χώρα μας, την ώρα μάλιστα που είμαστε εξοπλισμένοι σε τέτοιο βαθμό.

«Προσπαθεί να εκφοβίσει εμάς, να μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε στο ζήτημα των θαλασσίων ζωνών, το δεύτερο είναι πως απειλεί με αυτόν τον τρόπο τους Αμερικανούς ότι θα δημιουργήσει ρήγμα στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ» συμπλήρωσε ο διεθνολόγος.

Επισήμανε πως αυτό που δεν μπορεί να αποκλειστεί ωστόσο, είναι η δημιουργία μιας «τοπικής κατάστασης» τύπου Ιμίων. «Εκεί μπορεί να πει πως “εγώ δεν αποχωρώ εάν δεν δεσμευτούμε για διάλογο εφ’…