Οι Τούρκοι βαφτίζουν παραβιάσεις και την παρουσία δυνάμεων στα ελληνικά νησιά που θεωρούν αποστρατιωτικοποιημένα

Το άσπρο μαύρο επιχειρεί να κάνει πλέον κατά σύστημα η… μονταζιέρα της Αγκυρας, αφού σαν να μην έφταναν οι δεκάδες παραβιάσεις και υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών και UAV’s, κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις, παρενοχλήσεις και «κλειδώματα» από συστήματα αεράμυνας.

Προ ημερών ο τουρκικός Τύπος μετέδωσε πληροφορίες από το υπουργείο Αμυνας ισχυριζόμενος πως η Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο πραγματοποίησε 1.616 παραβιάσεις και παρενοχλήσεις και πως στο 8μηνο του 2022 (Ιανουάριος – Αύγουστος) ο αριθμός αυτός έφτασε τις 1.123. Στα ίδια δημοσιεύματα μάλιστα αναφερόταν πως τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν 14 φορές με «κλείδωμα» ραντάρ για 3.372 δευτερόλεπτα (!).

Διαβάστε επίσης – Ερντογάν: Έχει κι αλλού πορτοκαλιές… – Μήνυμα του τούρκου προέδρου στις ΗΠΑ για τα F-16

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Τουρκία έχει ένα οργανωμένο σχέδιο αντιστροφής της πραγματικότητας. Οχι μόνο δεν αποδέχεται τη δική της επιθετική και επικίνδυνη συμπεριφορά στο Αιγαίο και τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας αλλά επιχειρεί να εμφανιστεί εκείνη στη θέση του θύματος. Κάπως έτσι μετράει και καταγράφει δήθεν παραβιάσεις από την Ελλάδα.

Αλλά έχει σημασία να αποσαφηνιστεί σε τι παραβιάσεις αναφέρεται. Γιατί βέβαια η Τουρκία έχει ξεκινήσει συστηματικά εδώ και περίπου μία διετία αυτή την τακτική διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Για παράδειγμα στις 10 Φεβρουραρίου η τότε εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, Πινάρ Καρά, σε ενημέρωση των τούρκων δημοσιογράφων είχε ισχυριστεί πως η Ελλάδα είχε προχωρήσει σε 229 παραβιάσεις σε θάλασσα, ξηρά και αέρα σε νήσους με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και τον περασμένο Ιούνιο η νέα εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου κατηγορώντας την Ελλάδα για 953 παραβιάσεις σε νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να επικρίνει τον υφυπουργό Αμυνας Νίκο Χαρδαλιά για τις 73 επισκέψεις του σε ελληνικά νησιά που η Τουρκία θεωρεί ότι πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

Στόχος τα νησιά

Οπως όλα δείχνουν η Τουρκία εδώ και μία διετία επιχειρεί…