Η αεροπορική αυτή επίθεση έρχεται ως αντίποινα για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή

Με εντολή του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκίνησε η επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία -ως αντίποινα για την τρομοκρατική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή- που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 31 άτομα, στην πλειονότητά τους Κούρδοι μαχητές και Σύροι στρατιώτες.

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, καταστράφηκαν 89 στόχοι, ανάμεσά τους καταφύγια και αποθήκες πυρομαχικών.

Διαβάστε επίσης: Το προκλητικό μήνυμα Τσαβούσογλου με… άρωμα Ελλάδος για τις τουρκικές επιδρομές κατά Κούρδων

Συγκεκριμένα, επλήγησαν οι περιοχές Kαντίλ, Aσός και Χακούρκ στο Ιράκ, όπως επίσης και το Κομπάνι, Ταλ Ριφάτ, Τσιζίρε και Ντερίκ στη βόρεια Συρία.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι «οι αυτοαποκαλούμενοι επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης (σ.σ. οι Κούρδοι μαχητές) βρίσκονται ανάμεσα στους στόχους που εξουδετερώθηκαν».


Τα αεροπορικά χτυπήματα έγιναν κατά θέσεων του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας κουρδικής παραστρατιωτικής οργάνωσης που δρα στη Συρία και σύμφωνα με την Άγκυρα συνδέεται με το PKK.

Η αεροπορική αυτή επίθεση έρχεται ως αντίποινα για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή, για την οποία η Άγκυρα έχει κατηγορήσει ανοιχτά το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), παρά το γεγονός ότι τόσο αυτό όσο και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν αρνηθεί κάθε ευθύνη.

«Η στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα»

Λίγες ώρες μετά την επιχείρηση, πολεμοχαρείς αναλυτές και ΜΜΕ στην Τουρκία έσπευσαν να σημειώσουν ότι η επιχείρηση αυτή στέλνει μήνυμα και προς την Ελλάδα.

«Η αεροπορική επιχείρηση είναι επίσης ένα…