«Η Ελλάδα αδυνατεί να δώσει εξηγήσεις για την απάνθρωπης μεταχείριση στη διεθνή κοινότητα και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στην Τουρκία μέσω συκοφαντίας και δυσφήμισης»

Νέα επίθεση στην Ελλάδα, στοχοποιώντας και προσωπικά τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου επιχειρεί με ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, σε σχέση με το μεταναστευτικό. Κατηγορεί δε την Αθήνα για «αβάσιμους ισχυρισμούς» απέναντι στην Άγκυρα. Δίνει δε ημερομηνίας και περιστατικά και φωτογραφίες κατά τα οποία όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση παράτυποι μετανάστες που «απωθήθηκαν και βασανίστηκαν» από τις ελληνικές αρχές.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΣ σημειώνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, του οποίου η χώρα βρίσκεται συχνά στην ατζέντα για απάνθρωπη μεταχείριση εναντίον των μεταναστών, επιχειρεί για μία ακόμα φορά να διαχειριστεί τις εντυπώσεις χρησιμοποιώντας φωτογραφίες γυμνών μεταναστών σχετικά με τις οποίες δεν δίνεται ούτε τοποθεσία, ούτε ημερομηνία. Σε μία προσπάθεια να απαντήσει στις ενέργειες διεθνοποίησης της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού που κάνει η Αθήνα απέναντι στις πρακτικές της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Αλτούν εναντίον Ελλάδας: Καταγγέλλει fake news και καλεί την Αθήνα να εγκαταλείψει την απάνθρωπη στάση της

Η ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ

Το τουρκικό ΥΠΕΣ κάνει λόγο για απόγνωση της Ελλάδας μετά την ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ «που αποκάλυψε τις απάνθρωπες μεταχειρίσεις της Ελλάδας σε κοινή θέα ενώπιον της παγκόσμιας κοινότητας». Υποστηρίζει ότι η Αθήνα προσπαθεί «να καλύψει τις συστηματικές παράνομες απωθήσεις που κάνουν σταθερά κατάσχοντας όλα τα υπάρχοντα των μεταναστών συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων, του τηλεφώνου, της ταυτότητας και των διαβατηρίων τους, πετώντας τους στη θάλασσα, παίρνοντας όλα τα ρούχα τους και τα παπούτσια τους, χτυπώντας τους γυμνούς με ρόπαλα, τραυματίζοντάς τους με συσκευές ηλεκτροσόκ, πυροβολώντας τους με σφαίρες από καουτσούκ ή βάζοντάς τους σε φθαρμένες σωσίβιες λέμβους».

Σύμφωνα με την Άγκυρα εδώ και χρόνια «η απάνθρωπη μεταχείριση και οι ενέργειες της Ελλάδας εκτίθενται στα μάτια όλου του κόσμου με εικόνες και διεθνείς αναφορές που απεικονίζουν τρυπημένα σκάφη,…