«Το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης εξακολουθεί να λειτουργεί και ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη να το απενεργοποιήσει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή την υπόθεση των υποκλοπών.

Με φόντο, την παρουσία στην Αθήνα της εξεταστικής επιτροπής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (PEGA) που ζητάει απαντήσεις για το πολύκροτο σκάνδαλο, ο  Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται για τις παρακολουθήσεις», ενώ κατέθεσε 4 προτάσεις  «για την αδιάβλητη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών».

  • Διαβάστε επίσης: Οι τρεις σκόπελοι για την κυβέρνηση στο δρόμο προς τις εκλογές

«Κρύφτηκε σαν τη στρουθοκάμηλο»

«Ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά κρύφτηκε σαν τη στρουθοκάμηλο για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων. Δεν ήρθε να απαντήσει στη Βουλή, κρύφτηκε από την εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, όπως έκρυψε και από αυτήν της ελληνικής Βουλής τους φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Επιλέγει το σκοτάδι της συγκάλυψης, παρά το γεγονός ότι διαρκώς νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για παρακολουθήσεις πολιτικών του αντιπάλων, δημοσιογράφων, ακόμη και υπουργών του, που παρακολουθούνταν παράνομα είτε μέσω επίσημων επισυνδέσεων από την ΕΥΠ είτε μέσω του παράνομου λογισμικού prerdator είτε συνδυαστικά», συνέχισε.

Να πάρουν θέση τα κόμματα

«Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ενόσω επιλέγει το σκοτάδι, το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης εξακολουθεί να λειτουργεί και ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη να το απενεργοποιήσει.

Η χώρα όμως δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές υπό αυτή την συνθήκη. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να πάρουν θέση. Κυρίως όμως καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, ώστε η θεσμική και πολιτική κρίση που ο ίδιος προκάλεσε να μη μετατραπεί σε μείζονα πολιτειακή κρίση εμπιστοσύνης του δημοκρατικού κεκτημένου στη χώρα μας. Και για αυτό τον καλούμε να υιοθετήσει ένα ελάχιστο πλαίσιο ενεργειών που θα αποκαταστήσουν, έστω εν μέρει την δημοκρατική ομαλότητα και θα διασφαλίσουν την δημοκρατική και αδιάβλητη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών».

4…