Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των υποκλοπών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών καθώς μετά την καταγγελία Σπίρτζη για παρακολούθηση του τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό Predator και τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στον Άρειο Πάγο, ο Αλέξης Τσίπρας ζητά την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στο αίτημα που υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, κάνει λόγο για «δυσμενείς εξελίξεις σε ό,τι έως σήμερα θεωρούσαμε μεταπολιτευτικό δημοκρατικό κεκτημένο» και καλεί την Επιτροπή να εξετάσει τη νέα υπόθεση του Χρήστου Σπίρτζη.

  • Διαβάστε επίσης: Ανδρουλάκης: Παρακρατικοί λειτουργούν μαζί με την ΕΥΠ – Γιατί με παρακολουθούσαν;

Το αίτημα Τσίπρα σε Τασούλα

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η αξιωματική αντιπολίτευση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά την αποτελεσματική λειτουργία θεσμικών εγγυήσεων που συνδέονται με την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και εν γένει της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου απέναντι σε αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες δημόσιων αρχών και ιδιωτών. Οι εξελίξεις στην πατρίδα μας σε σχέση με ό,τι έως σήμερα θεωρούσαμε μεταπολιτευτικό δημοκρατικό κεκτημένο είναι, δυστυχώς, ραγδαίες και δυσμενείς, με πρώτο υπεύθυνο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Το «παγόβουνο» των υποθέσεων παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού μόλις έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση. Η μέθοδος μάλιστα της αποστολής παγιδευμένων συνδέσμων (link), μέσω του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator, φαίνεται ότι επαναλήφθηκε και άλλες φορές σε σχέση με αυτές που γνωρίζαμε έως τώρα. Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και ΠολιτικήςννΠροστασίας, αρμόδιος και για τα θέματα που αφορούν την ΕΥΠ, την εγκληματικότητα και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, Χρήστος Σπίρτζης, ανακάλυψε ότι και εκείνος έλαβε τον Νοέμβριο του 2021, μέσα σελίγες ημέρες, στο κινητό του τηλέφωνο δυο μηνύματα με κακόβουλο σύνδεσμο (link), ένας από τους οποίους ήταν απολύτως ίδιος με εκείνον που λίγο καιρό πριν είχαν λάβει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οι κ.κ. Κουκάκης και Ανδρουλάκης.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι αμείλικτα, με κύριο αν ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ…