Στις 5 σήμερα το απόγευμα η συνάντηση Ολ. Γεροβασίλη και Χρ. Σπίρτζη με Θ. Δεμίρη

Στις 5μμ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μεταβεί στην ΕΥΠ για συνάντηση με το νέο διοικητή, Θεμιστοκλή Δεμίρη. Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα αποτελέσουν η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης.

Εξηγήσεις

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση αυτή συνάντηση με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, κ. Δεμίρη, «για εξηγήσεις με αφορμή την αποκάλυψη ότι ΕΥΠ και ΚΕΤΥΑΚ έχουν λάβει εντολές από υψηλόβαθμα στελέχη της Υπηρεσίας για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και υλικού παρακολουθήσεων».

  • Διαβάστε επίσης ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Το «παρακράτος Μητσοτάκη» επιχειρεί κουκούλωμα
  • Διαβάστε επίσης ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: «Ένας – ένας οι βουλευτές της ΝΔ αρχίζουν και μιλάνε…»

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε ότι «το παρακράτος Μητσοτάκη έχει τραυματίσει και συνεχίζει να τραυματίζει την Δημοκρατία», με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κάνει λόγο για «επιχείρηση «κουκούλωμα» του σκανδάλου των υποκλοπών από το παρακράτος Μητσοτάκη».

Εντολή να καταστραφούν αρχεία της ΕΥΠ

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σύμφωνα με το δημοσίευμα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ που εντάσσονται στο περιβάλλον Μητσοτάκη ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους» και «όλα αυτά μετά την ανακοίνωση της ΑΔΑΕ ότι προχωρά επιτέλους σε ελέγχους».

Διαβάστε επίσης Βουλή: Ψηφίστηκε η εξεταστική για τις παρακολουθήσεις από το 2016 – Με 142 «ναι», «παρών» από τη ΝΔ
Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει πειστικές απαντήσεις οι δε αρμόδιοι θεσμοί, Δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ, θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι». «Χρέος όλων μας να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κρίσιμη πληροφορία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο ίδιο θέμα για την εντολή καταστροφής αρχείων των παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ, δήλωσε ότι «είναι μια πολύ…