Να κατοχυρώσει την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, η οποία – όπως αποδείχθηκε – δεν τηρείται στην πράξη, επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας, καθιερώνοντας τσουχτερά πρόστιμα για παραβάσεις στον χώρο εργασίας.

Τα πρόστιμα για την παραβίαση των νέων διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, που σχετίζονται με την πάταξη της βίας και παρενόχλησης στην εργασία, την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και τις γονικές άδειες, που θεσπίστηκαν με τον νόμο 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Πέρα από τις κυρώσεις για την παραβίαση των εν λόγω νέων διατάξεων, η υπουργική απόφαση επαναλαμβάνει και ολόκληρο το υφιστάμενο πλαίσιο, όπως ισχύει, των κυρώσεων για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, για λόγους διευκόλυνσης εφαρμογής της νομοθεσίας τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τους ελεγκτές.

Διαβάστε επίσης: Ψηφιακή κάρτα εργασίας ή αυθαιρεσίας; – Οι προσδοκίες και οι καταγγελίες

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι νέες κυρώσεις έχουν ως εξής:

Βία και παρενόχληση

Με τον νόμο 4808/2021, υπενθυμίζεται ότι κυρώθηκε η σχετική Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και θεσπίστηκαν υποχρεώσεις των εργοδοτών (ενημέρωση-πρόληψη, λήψη μέτρων προστασίας των θιγόμενων, απαγόρευση απόλυσης του καταγγέλοντος, κ.ά.).

Τα πρόστιμα διακρίνονται:

– Σε αυτά που έχουν προληπτικό χαρακτήρα, όταν δηλαδή ο εργοδότης δεν λαμβάνει τα προβλεπόμενα μέτρα ή δεν υιοθετεί πολιτικές στην επιχείρησή του, για να αποφεύγονται περιστατικά βίας και παρενόχλησης. Στις περιπτώσεις αυτές κυμαίνονται – αναλόγως του μεγέθους της επιχείρησης – από 1.800 ευρώ έως 8.000 ευρώ.

– Στα κατασταλτικά, όταν δηλαδή υπάρξει περιστατικό παραβίασης, οπότε, αναλόγως της βαρύτητας της προσβολής, μπορεί να επιβληθεί στον εργοδότη πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως 10.500 ευρώ, που είναι και το υψηλότερο πρόστιμο που προβλέπεται στην εργατική νομοθεσία. Επιπλέον, εάν ο εργοδότης δεν λαμβάνει μέτρα κατά του/ης καταγγελομένου/ης ή αν ο/η καταγγέλλων/ουσα, έχει δυσμενή μεταχείριση έως και απόλυση, εξαιτίας της καταγγελίας, που έκανε, προβλέπεται επιβολή προστίμου από 4.000 ευρώ.

Εξυπακούεται ότι…