Στα επίπεδα του 2019 και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα καλύτερα, κινείται ο τουρισμός στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου γνωστά και ως ανατολικές Σποράδες, δημιουργώντας χαμόγελα αισιοδοξίας για ένα πιθανό κλείσιμο της σεζόν με θετικό πρόσημο.

Από τα μεγάλα νησιά, η Λήμνος αποτελεί σταθερά δημοφιλή προορισμό, η Σάμος σημειώνει πληρότητες που αγγίζουν το 90%, η Λέσβος κινείται στα επίπεδα του 2019 παρά τις δυσκολίες κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ενώ η Χίος και η Ικαρία καταγράφουν επίσης πολύ υψηλές πληρότητες. Είναι νησιά που έχουν τη δική τους ιδιαίτερη ομορφιά συνδυάζοντας το πράσινο της φύσης με το γαλάζιο της θάλασσας, αναπτύσσοντας σταδιακά της υποδομές τους και κερδίζοντας χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερους “οπαδούς”.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο Αθηναϊκο-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Βορείου Αιγαίου στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου Στέλιος Μάντζαρης, η τουριστική κίνηση στα περισσότερα νησιά του βορείου Αιγαίου είναι καλή και ικανοποιητική για τα δεδομένα αλλά η συνολική εικόνα θα φανεί στο τέλος της σεζόν, όπου ελπίζουμε να έχουμε έναν θετικό απολογισμό.

Στην Λήμνο αυτήν την περίοδο “δεν πέφτει καρφίτσα”, όπως λέει χαρακτηριστικά ενώ ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ανοίγουν συνεχώς νέα ξενοδοχεία και γίνονται επενδύσεις στο νησί, καθώς η ζήτηση μεγαλώνει.

Σήμερα η Λήμνος διαθέτει 38 ξενοδοχεία και 80 συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων ενώ ο αριθμός των κλινών κατά το διάστημα του 2020-2021 αυξήθηκε κατά 12%.

«Ξεκινήσαμε τη σεζόν από Μάιο και σήμερα οι πληρότητες είναι κατά 10 με 15% υψηλότερες συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Βέβαια τον μέσο όρο θα τον δούμε στο τέλος έχοντας τη συνολική εικόνα από Μάιο μέχρι και Οκτώβριο», σημειώνει ο κ.Μάντζαρης.

Στο νησί κυριαρχούν οι ξένοι τουρίστες με μικρή διαφορά όμως από τους Έλληνες που κατέχουν ένα ποσοστό της τάξεως του 45%.

Το προτιμούν ταξιδιώτες από τη βόρεια Ευρώπη κυρίως ενώ δεν είναι λίγοι και οι Βαλκάνιοι, όπως οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ταξιδεύουν οδικώς.

«Η Λήμνος είναι ένα νησί που έχει πάρα πολλά να προσφέρει και γίνεται χρόνο με το χρόνο όλο και…