Μια πολύ «έξυπνη» προπόνηση 5 μόλις λεπτών την ημέρα για τα μπράτσα –η τόνωση και η άμεση γράμμωση έρχονται αβίαστα.

Χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε αντίσταση βάρους ή άλλα αξεσουάρ όπως λάστιχα ή αλτήρες, θα εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της βαρύτητας για να κάνουμε αυτή την πολύ γρήγορη και αποτελεσματική άσκηση για το πάνω μέρος του σώματος που θα μας κάνει να αισθανθούμε το κάψιμο των μυών (άρα την ποθητή λειτουργία τους) σε λιγότερο από 5 λεπτά.

  • Διαβάστε ακόμα: Η στατική άσκηση που σμιλεύει το σώμα σε 28 ημέρες

Αν παλεύουμε με «χαλαρά» και αδύναμα χέρια ή χρειαζόμαστε κάτι που θα ενισχύσει κάθε μικρή και μεγάλη μυϊκή ομάδα στο άνω μέρος του σώματος μας, τότε αυτή η προπόνηση είναι για εμάς.

Αυτό το θαύμα 5 λεπτών είναι μια τέλεια ενδυνάμωση και μπορεί κάλλιστα να γίνει στο τέλος άλλων προπονήσεων ή απλά σε ένα διάλειμμα 5 λεπτών μέσα στην ημέρα μας διώχνοντας τον ρυθμό της καθημερινότητας και προκαλώντας το μυαλό και το σώμα με έναν νέο τρόπο.

Μπορούμε να κάνουμε αυτή την εμπνευσμένη από το pilates προπόνηση χεριών, είτε σε καθιστή θέση είτε σε όρθια. Και αν ενσωματώσουμε αυτές τις κινήσεις τόνωσης του σώματος στην καθημερινή μας ρουτίνα τα απίστευτα αποτελέσματα θα είναι εμφανή σε χρόνο μηδέν.

• Αρχικά απλώνουμε τα χέρια στην ίδια ευθεία και δουλεύουμε με τις παλάμες, μία να κοιτάζουν το πάτωμα και μία τον ουρανό.
• Στη συνέχεια κάνουμε κύκλους από τους ώμους προς την μία μεριά και μετά προς την αντίθετη.
• Τεντώνουμε τα χέρια μπροστά και τα φέρνουμε στην ίδια ευθεία με τους ώμους.
• Κάνουμε τα χέρια ορθή γωνία και τα ανοιγοκλείνουμε μπροστά από το στήθος.
• Τα κρατάμε κλειστά μπροστά από το στήθος και τα ανεβοκατεβάζουμε.
• Επαναλαμβάνουμε τις ασκήσεις προς τα πίσω φτάνοντας στην αρχική με τα χέρια στην ίδια ευθεία των ώμων.

Δείτε το βίντεο και γυμνάστε τα χέρια σας:

TAGS: άσκησημπράτσα