Ο «πάγος» Σταϊκούρα και η ακρίβεια στα καύσιμα.

Την ώρα που η τιμή του πετρελαίου κίνησης σπάει κάθε ρεκόρ και πολλοί είχαν προεξοφλήσει την ανακοίνωση του Fuel Pass 3, ήρθε ο «πάγος» από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Ο ίδιος έβαλε τέλος στα σενάρια για νέα επιδότηση καυσίμων μέσω του Fuel Pass 3 μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει συζήτηση επί του θέματος.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι: «Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3. Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα».

  • Διαβάστε επίσης: Πότε τίθεται σε ισχύ το νυχτερινό τιμολόγιο του ΔΕΔΔΗΕ – Ποιο είναι το ωράριο

«Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης. « Ισχύει ότι έχει πει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη» απάντησε και ξεκαθάρισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει ότι θα υπάρξει ούτε Fuel Pass 3 αλλά ούτε και παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι δεν μπορούμε να λέμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Μιλάμε για μια κατάσταση για την οποία έχουμε δώσει αποδεδειγμένα  -πλέον με βάση τα ευρωπαϊκά στοιχεία- τους περισσότερους δημοσιονομικούς πόρους  από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Και μιλάμε για μια κατάσταση -για να έχουμε αίσθηση της πραγματικότητας – που έχουμε έλλειμμα.

Έχουμε αποδείξει την τελευταία τριετία ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά για να βοηθήσουμε την κοινωνία όταν υπάρχει ανάγκη. Άρα η οποιαδήποτε επιπλέον παρέμβαση θα εξαρτηθεί από την τιμή και την πορεία των τιμών στα καύσιμα, από τον δημοσιονομικό χώρο και από τις προτεραιότητες  που θα θέσει η κυβέρνηση. Σήμερα που μιλάμε ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης τα οποία δεν τα συζητάμε καθόλου. Σήμερα που μιλάμε από τα μέτρα της Θεσσαλονίκης  μόνο ένα έχει υλοποιηθεί, η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, τίποτα άλλο δεν έχει υλοποιηθεί. Και ενώ δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα, συζητάμε για νέες παροχές» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας.

Τα ποσά

Πάντως, πριν από…