Η απιστία συνήθως καταστρέφει τις σχέσεις. Πολλοί βάζουν τις «κόκκινές γραμμές» τους και όταν ο σύντροφός τους τούς απατήσει χωρίζουν ενώ άλλοι αποφασίζουν να μείνουν και να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματά τους.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν τα σημάδια, ο πειρασμός του να τσεκάρουμε αν ο αγαπημένος μας ξενοκοιτάει πάντα καραδοκεί.

  • Διαβάστε επίσης: Τι είναι αυτό που μας οδηγεί στην απιστία; Η επιστήμη απαντά

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει trend στο TikTok, το loyalty check. Τι σημαίνει; Αυτό που λένε οι λέξεις. Το κόλπο για να τσεκάρεις το πόσο πιστός είναι ο σύντροφός σου.

Συγκεκριμένα, του στέλνεις μηνύματα στα social media του μέσα από ένα ψεύτικο προφίλ ή βάζεις κάποιον άλλο να τον φλερτάρει, προκειμένου να δεις αν θα ανταποκριθεί και αν σου είναι πιστός.

Χειραγώγηση και ανασφάλεια

Έμπειροι ψυχολόγοι κάνουν λόγο για μία τακτική χειραγώγησης, που σε καμία περίπτωση δεν τιμά αυτόν που το κάνει.

Ουσιαστικά, όπως τονίζουν, πίσω από το loyalty check κρύβεται ανασφάλεια και έλλειψη εμπιστοσύνης είτε γιατί υπάρχουν προηγούμενα τραύματα, αρνητικές εμπειρίες, είτε φόβος.

Το γεγονός ότι στο παρελθόν κάποιος υπήρξε άπιστος ή εσύ είχες απιστήσει, δεν σημαίνει πως συμβαίνει το ίδιο και τώρα.

Αν όντως δεν εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου, το πρώτο βήμα είναι να το συζητήσεις μαζί του. Να εκφράσεις τους προβληματισμούς σου και όσα νιώθεις με ειλικρίνεια.

Επίσης, μπορείς να ανοίξεις την καρδιά σου σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις δικά σου ζητήματα, να τα λύσεις και να απελευθερωθείς και στη σχέση σου.

TAGS: σεξσχέσεις