Πάντα ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας των αλλαγών και ο μήνας για να κάνουμε τα σχέδια μας. Ισως γιατί τον συγκεκριμένο μήνα τον είχαμε συνδυάσει με το άνοιγμα των σχολείων, οπότε ο Σεπτέμβριος θεωρείται το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς, κάτι σαν μια μικρή πρωτοχρονιά.

Και πράγματι, αυτή η θεώρηση μπορεί να γίνει η αφορμή για να κάνετε μια επανεκκίνηση στην καθημερινότητα και τις συνήθειές μας.

Ιδίως μάλιστα μετά τις κραιπάλες του καλοκαιριού ο μήνας αυτός είναι η ιδανική εποχή για να θέσετε νέους στόχους.

Η βασική προϋπόθεση: Να είναι ρεαλιστικοί. Και βασικά μην το παρακάνετε.

Για αρχή θα πρέπει να περιοριστείτε στο να θέσετε δύο ή τρεις συγκεκριμένους και ρεαλιστικούς στόχους.

Ηρθε η ώρα να βάλετε ξανά σε τάξη τη διατροφή, την υγεία και το ανοσοποιητικό σας, κάνοντας τις σωστές επιλογές ζωής και διατροφής.

Μαγειρέψτε υγιεινά

Αρχικά θα πρέπει να κανονίσετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διαστροφής. Είναι το Α και το Ω αν θέλετε να έχετε έναν γερό οργανισμό και ανοσοποιητικό, αλλά και μια λεπτή σιλουέτα και ευεξία.

Καλό θα είναι να αναθεωρήσετε την κατανάλωση κορεσμένων και τρανς λιπαρών, μειώνοντας το  κρέας και τις επεξεργασμένες τροφές  από τη διατροφή σας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο χορτοφαγικό μοντέλο διατροφής με περισσότερα φρούτα και λαχανικά και περιορίστε ή αποβάλλετε το κρέας και τροφές όπως αλλαντικά, συσκευασμένα γλυκίσματα και ό,τι έχει υποστεί επεξεργασία.

Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι από παραμελούν τις δικές τους διατροφικές ανάγκες επειδή είναι πολύ απασχολημένοι. Προσπαθήστε να λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι από μια φυσική υγιεινή διατροφή, όπως φρέσκα λαχανικά, φρούτα, άπαχο κρέας, ψάρια, πουλερικά, γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και πολλά δημητριακά ολικής αλέσεως και ξηρούς καρπούς.

Για αρχή αλλάξτε το τρόπο που μαγειρεύετε. Ενας ατμομάγειρας θα είναι ο καλύτερος βοηθός και σύμμαχος σας για το όλο σας εγχείρημα.

Ρύζι, λαχανικά και ψάρι θα μπορείτε γρήγορα να τα μαγειρεύεται στον στον ατμό διατηρώντας παράλληλα στο μέγιστο όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες.

Το μαγείρεμα των φαγητών στον ατμό προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε όποιον τα καταναλώνει,…