Το δικαστήριο έχει οριστεί για τα μέσα Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την συλλογή στοιχείων

Στη συλλογή στοιχείων που θα βοηθήσουν στον νομικό τους αγώνα έχουν επιδοθεί τόσο ο Έλον Μασκ όσο και η , εν όψει της αναμέτρησης τους στις δικαστικές αίθουσες του Ντέλαγουερ, στα μέσα Οκτωβρίου.

Σήμερα η δικηγορική ομάδα του Μασκ έστειλε εντάλματα σε Goldman Sachs και JPMorgan Chase ζητώντας πληροφορίες που αφορούν τις συμβουλές που έδωσαν οι δύο μεγάλες αμερικανικές τράπεζες στην πλατφόρμα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ύψους 44 δισ. δολαρίων συμφωνία εξαγοράς.

Διαβάστε επίσης – : Προσφυγή της εταιρείας εναντίον του Έλον Μασκ

Αντιστοίχως, η διοίκηση της έχει προχωρήσει επίσης, τις προηγούμενες ημέρες, σε κλητεύσεις μεγάλων τραπεζών ζητώντας πληροφορίες για τις συμφωνίες δανειοδότησης που έκαναν με τον Μασκ για την χρηματοδότηση της συμφωνίας εξαγοράς της πλατφόρμας.

Επίσης έχει κλητεύσει, ζητώντας πληροφορίες, έτερους επενδυτές και συνεργάτες του Μασκ.

Τι θα αποκαλύψουν ιδιωτικά μηνύματα και σημειώματα

Οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν, ανάμεσα τους ακόμη και ιδιωτικά μηνύματα και σημειώματα, μπορεί να αποκαλύψουν στοιχεία που μπορεί να φέρουν ακόμη και σε δύσκολη θέση τα εμπλεκόμενα, τρίτα μέρη.

Με δεδομένο πως το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα της για την διεξαγωγή ταχείας δίκης, ο χρόνος που απομένει και στις δύο πλευρές για να προετοιμάσουν την στρατηγική και τα επιχειρήματα τους δεν είναι μεγάλος. Ειδικά με δεδομένο τα συμφέροντα που διακυβεύονται από την ολοκλήρωση ή όχι της συμφωνίας και όχι μόνο για την πλατφόρμα και τον Μασκ.

Ενδεικτικά εκτιμάται πως η Goldman Sachs θα κερδίσει περίπου 80 εκατ. δολάρια λειτουργώντας συμβουλευτικά προς την πλατφόρμα για την ολοκλήρωση του deal. Όμως, θα πάρει μόνο 15 εκατ. δολάρια, αν η συμφωνία καταρρεύσει οριστικά.

Η JPMorgan θα πάρει περίπου 53 εκατ. δολάρια αν η συμφωνία προχωρήσει και μόλις 5 εκατ. αν η εξαγορά δεν γίνει.

Πηγή: ΟΤ